Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2023 17:38 - Учените за Библията
Автор: novaposoka Категория: Политика   
Прочетен: 2382 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Публикувам някои изводи на велики учени отосно Библията. Нека атеистите да сравняват мнението си с това на учените и да си правят изводи за  своето духовно състояние!

Иван Вазов: „Аз не зная под небето друга книга по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията. Там, където Библията се знае и чете, злините са случайни, а добрините са трайни спътници на живота. Учудвам се, че тази свята книга много малко се знае у нас, не само от миряните, но и от свещениците“.

Емануел Кант: „Съществуването на Библията като книга за хората е най-великото благо, което човешката раса някога е получавала. Всеки опит да се омаловажи Библията е престъпление срещу човечеството“ (50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.).

Франсис Бейкън: „Има две книги, които са ни дадени, за да ги изучаваме и за да ни предпазват от грешки: първата книга е Библията, която ни разкрива волята на Бога, а втората е книгата на природата, която съдържа всички творения на Бога и изразява Неговата сила“ (50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.).

 Галилей: „Стотици пасажи от святата Библия ни учат, че славата и величието на всемогъщия Бог са съвършено видими във всичките Му творения и могат да бъдат прочетени в отворената книга на небесата“ („50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.)

 Ломоносов: „Бог е дал на човечеството две книги. В едната е показал Своето величие, а в другата – Своята воля. Първата книга е нашият видим свят. Светът, който е създаден от Бога така, че да може човекът, който наблюдава огромните мащаби, красотата и грациозността на космическите структури, да признае Божието всемогъщество. Втората книга е святата Библия. В нея е изразено Божието благоволение спрямо нашето спасение” (50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.)

Ърнест Кахан: „Абсурдно и безумно е да се вярва, че една жива клетка възниква от само себе си, но въпреки това аз го вярвам, защото не мога да си представя нищо друго“ (Гитт, Вернер. Творил ки е Бог чрез еволюция? София: Верен, 1997). 

Исак Нютон: „Тази изключително красива система, включваща слънцето, планетите и кометите, би могла да възникне единствено в резултат на замисъла на едно разумно всемогъщо Същество. Това Същество властва над всички неща не като една душа, въплътена в света, а като Господ над всичко; и тъкмо поради Своята власт Той изисква да бъде наричан Господ Бог“ (50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.).

Люи Пастьор: “Бъдещите поколения един ден ще се смеят на глупостта на съвременната материалистична философия. Колкото повече изследвам природата, толкова повече се смайвам от нейния Творец.”

Анфинсен: „Аз мисля, че само един идиот може да бъде атеист. Ние трябва да признаем, че съществува една необозрима Сила, която притежава безкрайно знание и прозорливост и която е стартирала движението на цялата Вселена в самото начало“ („50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.).

 Лорд Келвин : „Атеистичната идея е толкова безсмислена, че аз не мога да я изразя с думи“.

 Робърт Микилан: „Не е имало досега по-възвишено понятие за Бога от това, което науката ни дава. Никога не съм познавал човек със здрав разум, който да не вярва в Бога“ (50 нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога. Http://nobelisti.com.).

Айнщайн: „Ако от юдаизма на пророците и от християнството, както то беше проповядвано от Исус Христос, се премахнат всички по-късни наслоения, светът ще придобие едно учение, което е способно да излекува всички социални злини на човечеството. Всеки човек с добра воля е длъжен в своя малък свят да се стреми постоянно да превърне това чисто хуманно учение в една жива сила дотолкова, доколкото може“.

Ф. И. Достоевски: „Вярвам, че няма нищо по-прекрасно, по-дълбоко, по-симпатично, по разумно, по-мъжествено и по-съвършено от Исус Христос. Но не само няма, и с ревнива любов си казвам, не може да има. Нещо повече: ако някой би ми показал, че Христос е вън от истината и истината вън от Христос, аз предпочитам да остана с Христос, отколкото с истината”.   




Гласувай:
4



1. dobrodan - Колко учени да ти изброя,
04.02.2023 18:23
които ни на косъм не вярват в бог?
цитирай
2. krumbelosvet - Изброй ги, добърдене
04.02.2023 18:39
Изброй ги, да ги видим колко са по-големи от Нютон и Айнщайн.
За съжаление в поста го няма Норберт Винер, третият от "светата троица" на науката до наши дни. Но доколкото помня, той се е занимал с въпроса и се отнася с ирония към юношеския си атеизъм.
цитирай
3. zemja - Не образ, а СИЛА!
04.02.2023 19:51
БОГ е извънземна сила, която е сътворила Космоса и природата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: novaposoka
Категория: Политика
Прочетен: 179151
Постинги: 88
Коментари: 127
Гласове: 89
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031